BAE: Son 48 saatte Irak topraklarından atılan 6 İHA'ya müdahale ettik

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma Bakanlığı, hava savunma sistemlerinin son 48 saatte Irak topraklarından atılan 6 insansız hava aracına (İHA) müdahale ettiğini bildirdi.

Bakanlığın, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, hava savunma sistemlerinin son 48 saatte Irak'tan atılan ve ülkedeki kritik bölgeleri hedef almaya çalışan 6 İHA'yı etkisiz hale getirdiği, can kaybı ya da hayati öneme sahip tesislerin güvenliğini etkileyen bir durumun ise kaydedilmediği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, 17 Mayıs’ta Barakah Nükleer Santrali’ne düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturmanın tamamlandığı ve söz konusu İHA’ların Irak topraklarından fırlatıldığı sonucuna varıldığı aktarıldı.

BAE Haberleri

BAE, Hizbullah ile bağlantılı 16 kişi ve 5 kuruluşu terör listesine aldı
WSJ: BAE, İran'a gizlice saldırılar düzenledi
Saldırıların ardından BAE'de üniversiteler uzaktan eğitime geçti
BAE'de üniversiteler 3 gün uzaktan eğitime geçti
BAE: İran'dan ülkeye 4 füze atıldı