Avukatı, Şevket Kazan'ın Vekaletinden Çekildi

Dönemin Adalet Bakanı Kazan'ın avukatı 'müvekkilinin şikayetçi olmadığını beyan etmesi nedeniyle Kazan'ın vekaletinden çekildiğini' bildirdi.

28 Şubat Davası'nda "mağdur" olarak beyanı alınan dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın avukatı İsmail Aydos, "müvekkilinin şikayetçi olmadığını beyan etmesi nedeniyle Kazan'ın vekaletinden çekildiğini" bildirdi.

Aydos, davayı gören Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği dilekçede, "Müşteki Şevket Kazan'ın vekili olarak Sayın Mahkemenize vekaletname/yetki belgesi sunmuştum. Ancak Şevket Kazan'ın şikayetçi olmadığını beyan etmesi nedeniyle vekaletinden istifa ediyor, çekiliyorum" ifadesine yer verdi.

Kazan, 28 Şubat Davası'nda geçen hafta "mağdur" olarak verdiği ifadede, "Savcılıkta şikayetçiydim. Gelinen noktada her insanda vicdan var. Ben de insanım, şikayetçi değilim" demiş, aynı gün öğleden sonra ise mahkemeye dilekçe vererek, "şikayetçi olduğunu" bildirmiş ve davaya katılma talebinde bulunmuştu.

Ancak mahkeme, "CMK'nın 243. maddesine göre, duruşmada şikayetten vazgeçilmesi halinde bir daha katılan sıfatı alınamayacağı ayrıca Ceza Genel Kurulunun içtihatlarında da şikayetten vazgeçen şikayetçi hakkında katılma verilemeyeceği" gerekçeleriyle Kazan'ın katılma istemini reddetmişti. 

Kaynak: Sabah

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı