Avrupa Konseyi'nden Norveç'e Irkçılık Uyarısı

Avrupa Konseyi internet üzerinden ırkçı yayınların sürmesi ve göçmenlere verilen yardımların yeterli olmaması nedeniyle Norveç'i uyardı.

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komitesi, internet üzerinden ırkçı yayınların sürmesi ve göçmenlere verilen yardımların yeterli olmaması nedeniyle Norveç'i eleştirdi.

Raporda, "Norveç'te göçmenlerin özellikle eğitim ve istihdam alanında gerekli yardımı alamadıkları" tespitinde bulunuldu.

Ülkede, internette ırkçı yayınların halen sürdüğüne dikkat çekilen raporda, göçmenlere yapılan yardımların da yeterli olmadığı vurgulandı.

Norveç'te 2011 yılında yabancı düşmanı aşırı sağcı Anders Breivik'in iki ayrı saldırıda 77 kişiyi ölürmesinin ardından çıkan yasalarla birlikte, siyaset ve basın dünyasında göçmen karşıtı nefret söylemine son verildiği hatırlatılan raporda, ceza yasasında nefret söyleminin suç kapsamına alınmasının da memnuniyet verici bir gelişme olduğu belirtildi.

Raporda bununla birlikte, internet üzerinden yapılan ırkçı yayınların sistemli bir şekilde takip edilmemesi ve  sorumluların cezalandırılmaması eleştirildi.

Haber Haberleri

Konya'da bir kişiyi ısıran köpeğin sahibine 108 bin lira ceza
Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü