Atatürk Asparagasına Filistin Güncellemesi

Son dönemde hızlı bir Atatürk’ü sevme-sevdirme kampanyasına giriştiği görülen ‘muhafazakar medya’ güncel gelişmeleri de bu absürt tutumuna alet etmekten çekinmiyor. Yeni Şafak’ın bugün yayınladığı bir ‘haber’ bu durumun ilginç bir göstergesi oldu.

Yeni Şafak daha önce de çeşitli zamanlarda birilerince gündeme getirilen asılsız bir iddiayı bugün bir kez daha ‘haber’ diye okuyucularına sundu. Güya 1937 yılında Mustafa Kemal Filistin için Avrupa devletlerine meydan okumuş ve gerekirse kanımızı dökeriz demiş!

Bu iddiayı belgeleme adına ise Matbuat Umum Müdürlüğü’ne ait bir yazının fotoğrafı servis ediliyor. Yazıda Bombay Chronicle adlı bir Hindistan gazetesinin haberi yer alıyor. Düşünün ki Türkiye’de bir devlet kurumu Cumhurbaşkanı’nın yaptığı iddia edilen bir konuşmayı bir Hindistan gazetesinden iktibas ediyor! Ne kadar inandırıcı değil mi?

***

Yeni Şafak gazetesinin sözüm ona "haber"ini aşağıdaki resmi tıklayarak okuyabilirsiniz:

Medya Haberleri

Siyonist lobinin sosyal medya operasyonu: Bir ayda 849 içerik hedef alındı
RTÜK, Bosch'un Anneler Günü reklam filmine inceleme başlattı
Telegraph ve Politico'nun sahibi, gazetecilerin, İsrail'i desteklemesi ya da istifa etmesi gerektiğini savundu
"Dünya Soykırımlar Tarihi ve Gazze" temalı infografik yarışmasında AA grafikerleri iki ödül aldı
Kahramanmaraş saldırısının yaşandığı akşam en çok hangi dizi izlendi?