Arap Parlamentosu: Esed Rejimi ve Destekçilerine Baskı Yapın

Arap Parlamentosu, uluslararası toplumu, saldırılarını durdurması için Esed rejimi ve destekçilerine baskı yapmaya çağırdı.

Arap Parlamentosu Başkanı Ahmed bin Muhammed el-Cervan yaptığı yazılı açıklamada, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Latin Amerika, Avrupa Birliği (AB), Afrika ve Asya parlamentolarına, sivil halka yönelik hava saldırılarını durdurması için Esed rejimi ve destekçilerine baskı yapma çağırısı yaptı.

Cervan, “Arap Parlamentosu, Suriye'deki krizin barışçıl yollarla çözümü için yürütülen müzakerelerle eş zamanlı olarak hava saldırılarının durmasını istiyor.” ifadesini kullandı.

Saldırıların durmasının, Suriyelilerin sıkıntılarının sona ermesi ve barışın sağlanması için atılacak ilk adım olduğunun altını çizen Cervan, Arap Parlamentosu'nun bu amacın gerçekleşmesi için söz konusu parlamentolarla çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

AA

Suriye Haberleri

Esed sonrası Suriye: İşgalci İsrailli yerleşimciler neler yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu