Aranan Suudi Arabistan Vatandaşları Pakistan'dan Getirildi

Anzi ve Cehni ismindeki iki Suudi vatandaşın Pakistan'dan getirilerek tutuklandığı aktarıldı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Pakistan'da bulunan ve arananlar listesinde olan iki vatandaşının şuan ellerinde olduğunu duyurdu.

'Terörist' faaliyetlerde yer aldığı iddia edilen iki Suudi vatandaşın iadesinin Arabistan yönetiminin çabalarının sonuç vermesiyle gerçekleştiği açıklandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada arananların Adil Felieh El Anzi ve Basim Muhammed Hamid El Cehni oldukları ifade edildi.

Bakanlık sözcüsü General Mansur El Türki, tutukluların tıbbi kontrollerinin sürdüğünü söyledi.

Suudi Arabistan, özellikle de 'terör' şüphelisi tutuklu ve hükümlülere uyguladığı işkence ve kötü muamelelerle biliniyor.

Mansur El Türki, yurt dışında terörist faaliyetler yürüttüğü iddia edilen tutukluların Suudi Arabistan yasalarına göre yargılanacağını söyledi.

Şubat ayında Suudi Arabistan Kralı Abdullah tarafından 'terörist grup' üyelerine ve dış ülkelerde savaşanlara en az 20 yıl hapis cezası verileceği garanti edilmişti.

İNCA NEWS

Suudi Arabistan Haberleri

Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi
ABD'den vatandaşlarına Suudi Arabistan'dan ayrılmaları çağrısı
WSJ: İran'ın Suudi Arabistan'a yönelik saldırısında 5 ABD yakıt ikmal uçağı hasar gördü
Suudi Arabistan 45 İHA'nın engellendiğini duyurdu, Bahreyn'de alarm sirenleri çaldı
ABD, Suudi Arabistan'daki büyükelçilik personeline ülkeden ayrılmaları talimatı verdi