Antalya'daki "IŞİD Operasyonu"nda 7 Tutuklama

Antalya, Adana ve Osmaniye'de IŞİD'e yönelik yapıldığı söylenen operasyonda gözaltına alınan biri Suriyeli 8 “zanlı”dan 7'si tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen “şüpheli”lerden 7'si, “terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütünün faaliyetlerine katılmak” suçlamasıyla tutuklandı, diğeri ise adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Suriye'de çatışmalara girdikleri, Türkiye'ye geldikten sonra IŞİD ile sürekli irtibat hâlinde olduklarının belirlendiği söylenen “zanlı”ların, IŞİD’e eleman kazandırmaya çalıştıkları iddia edildi.

“Şüpheli”lerin evlerinde yapılan aramada IŞİD'in propagandasını içeren video kaydı ile örgütsel dokümanlar ele geçirildiği öne sürüldü.

AA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor