Annem-babam hacı lakin ben faşistim!

Kenan Alpay, CHP'li Bolu Belediye Başkanı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ırkçı yaklaşımlarını tahlil ediyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da kamuoyunda infiale sebep olan bütün çirkin sözlerinin, edepsiz ve provokatif davranışlarının ardından kendini temize çıkarmak üzere o bildik klişeye sarıldı: "Annem babam hacı!"

Suçüstü yakalananların, alışkanlık edindiği kabahatleriyle iyice rezil duruma düşenlerin bir taraftan masumiyetlerini diğer taraftan İslami sembol ve değerlerle barışık olduğunu göstermek üzere sarıldığı bahanelere Tanju Özcan gibi ırkçı-faşist bir kasaba politikacısının sarılmaması düşünülemezdi zaten. Tanju bey eşzamanlı olarak "cami temeli atmış biriyim" cümleleriyle tesettürlü bir kadın hakkında geçen hafta sarf ettiği skandal niteliğindeki beyanlarını temize çıkarmaya girişmiş. Arka arkaya sökün eden rezaletlere paralel bir biçimde İslami sembol ve değerlere yönelik aidiyet vurgularına yüklenilmesi her zaman olduğu gibi bu sefer de fena halde sırıtıyor, fena halde mide bulandırıyor.

Yazının devamı

Haber Haberleri

Kudüs'te Siyonist askere saldıran Türkiyeli Hasan Saklanan şehit oldu
Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu