Anneler 'Barış' Dedi

Bir oğlu dağda olan BDP'nin Gaziantep Büyükşehir adayı Abdullah Demirbaş, bir asker annesinin evini ziyaret etti. Yanında, çatışmada ölen bir PKK'lının annesi de vardı. Anneler barış mesajı verdi.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Abdullah Demirbaş, seçim çalışmaları kapsamında, 2005’te Tunceli’de çıkan çatışmada hayatını kaybeden piyade er İsmet Esen’in ailesini ziyaret etti.

Demirbaş'a, 2007'de İran'da çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK’lı Casım Dursun'un annesi Emine Dursun da eşlik etti. 

Emine Dursun, ölümlerin bir daha yaşanmaması için barışı sembolize etmek amacıyla yanında getirdiği beyaz tülbendi asker annesi Ayşe Esen'e verdi. İki anne "Acılarımız ortak, gözyaşımızın rengi aynı" diyerek birbirine sarılarak ağladı. Emine Dursun, "Ben bir gerillanın da, bir askerin de annesiyim. Artık yeter, Allah artık bu ateşe bir su döksün" derken, askerin annesi de "Anneler artık ağlamasın" dedi.

Demirbaş’ın oğlu da dağda

Diyarbakır’ın Sur Belediye Başkanı'yken çok dilli belediyecilik başlatarak adından sözettiren, BDP adayı Abdullah Demirbaş’ın oğlu da 2009’da PKK’ya katılmıştı.

Barış sürecinin devam etmesini ve kalıcı hale getirilmesini istediklerini belirten Demirbaş, görüşmede şunları söyledi:

"Antep'ten Türkiye'ye çağrımızdır. Artık hiçbir annenin yüreği yanmasın istiyoruz. Acıları yarıştırmanın vakti değildir. İki annenin de acısı aynıdır. Biz iki acıyı ortaklaştırdık. Bu acıyı dindirme Türkiye'deki siyasetçilerin görevidir."

(Al Jazeera)

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor