Ankara'yı Vuran Uçaklar Diyarbakır'dan Kalkmış

Diyarbakır'da 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığındaki 6 savaş uçağının, darbe girişimine yönelik kanuna aykırı olarak Ankara'ya havalandırıldı.

Darbe girişimi sırasında Diyarbakır'da konuşlu 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığındaki 6 savaş uçağının, kanuna aykırı olarak Ankara'ya havalandırıldığı öğrenildi.

Darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz gecesi 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kanuna aykırı olarak havalanan 6 savaş uçağının Ankara'ya gittiği belirlendi.

Aynı gece darbe girişimini engellemek için 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığından 2 savaş uçağı daha havalandı. Bu uçaklar daha sonra üs bölgelerine dönüş yaptı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde 2 general ile uçakları kanuna aykırı havalandıran personel gözaltına alındı.

Yapılan incelemede, savaş uçaklarını kanunsuz havalandıran pilotların o akşam nöbetleri olmadığı halde kendilerine nöbet yazdırdıkları tespit edildi.

8'inci Ana Jet Üs Komutanlığındaki 6 savaş uçağını darbe girişimine yönelik kanuna aykırı havalandıran personel hakkında 16 Temmuz'da işlem başlatılmıştı.

 

15 Temmuz Darbe Girişimi Haberleri

Yargıtay'dan "25 Aralık darbeye teşebbüs" davasında kısmen onama ve bozma kararı
Ülke genelindeki camilerde sela okundu
15 Temmuz darbesinin maliyeti milyarlarca doları buldu
15 Temmuz Darbe Davaları Platformu, darbe davalarıyla ilgili istatistikleri paylaştı
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sultanbeyli'deki olaylarla ilişkin davada karar açıklandı