"Anayasa Mahkemesinin Kararı Yerindedir"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Burada güçler ayrımı prensibine uygun bir şekilde Anayasa Mahkemesinin kararının ortaya çıktığı görülüyor. Bu açıdan Anayasa Mahkemesinin kararı yerindedir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili yaptığı başvuruyu reddetmesine ilişkin, "Burada güçler ayrımı prensibine uygun bir şekilde Anayasa Mahkemesinin kararının ortaya çıktığı görülüyor. Bu açıdan da bizim açımızdan da Anayasa Mahkemesinin kararı yerindedir, doğrudur. Bundan sonra tabi artık dokunulmazlıkların kaldırılması ve tek tek bütün bu fezlekelerin mahkemelere intikali ile ilgili süreç geliyor. Bu süreçte artık söz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ya da Anayasa Mahkemesi gibi bir üst yargı organının değil, söz bütünüyle her dosyayla ilgili o dosyanın gittiği mahkemeleri ilgilendiren durumdadır, yani söz artık mahkemelerindir." dedi.

AA

Gündem Haberleri

Epstein vahşeti gündemden düşmesin!
Kemalist rejim tarihinde siyasi cinayetler ve Ali Şükrü Bey'in şehadeti
"ABD ve İsrail'in başlattığı hukuksuz savaş bölgesel yayılma tehlikesiyle baş başa"
Laik-Kemalist tayfanın "Din" hazımsızlığı bitmek bilmiyor!
CHP'li Uşak Belediye Başkanı 21 yaşındaki personelle otelde basıldı!