Almanya'da Suriye'ye Yardım Toplayan Müslüman Tutuklandı

Almanya'nın Mönchengladbach şehrinde bir Müslüman, Suriye için topladığı insani yardımı muhaliflere verdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Almanya'da insani yardım toplayarak eski bir ambulansla Türkiye üzerinden Suriye'ye göndermek isteyen 33 yaşındaki resmen kimliği açıklanmayan Alman asıllı bir Müslüman polis tarafından tutuklandı. Mönchengladbach ve Düsseldorf şehirlerinde polis tarafından birçok evin aranmasından sonra tutuklanan bu kişi, Stuttgart Başsavcılığı tarafından Suriye rejimine karşı yapılan mücadeleye para ve mal yardımı toplamakla suçlanıyor. Ayrıca Stuttgart'ta yaşayan 24 yaşındaki bir başka Müslümanla 37 yaşındaki bir Alman Müslümanı Suriye'deki cihada katılmaya ikna ettiği iddia ediliyor.

Stuttgart'ta yapılan incelemelerden sonra polis, yardım toplayan Müslümanın Selefi gruba mensub etkili bir vaiz olduğunu bildirmekle yetindi. Başsavcılığın resmi açıklamasında yabancı bir askeri güç için asker teminine çalıştığı ve devlet güvenliğini sarsan bir şiddet eylemine hazırlandığı belirtildi. 37 yaşındaki Stuttgartlı Alman Müslümanın Suriye'ye gitmesinin engellendiği bildirildi. Evlerde yapılan aramalarda birçok dizüstü bilgisayar ve cep telefonu ile nakit paraya ve bazı yazılı belgelere el konuldu.

'Help 4 Ummah' isimli bir dernek adına Suriye'ye yardım toplayan kişi eski bir ambulans satın alarak, toplanan 6 bin Avro parayı Türkiye üzerinden Suriye'ye göndermek üzere iki kişiyi ikna etmiş. Başsavcılık, 'insani yardım' adı altında bu paraların Esad rejimine karşı savaşan Halep'teki gruplara gönderilmek istendiğini kaydetti. Ambulans ve yardım paralarına Nürnberg'te Eyalet Kriminel Dairesi tarafından el konuldu.

Tutuklanan Müslümanın avukatı Mutlu Günal, haftalık Focus dergisinin internet sitesine verdiği demeçte Başsavcılığın suçlamalarının 'tüyler ürpertici' olduğunu, bu kadar az bir delille yapılan tutuklamanın tam bir saçmalık olduğunu söyledi. Polis tutuklanan kişinin kimliğini açıklamadı, ancak Focus dergisi bu kişinin Selefi grupların önde gelen isimlerinden Sven L. olduğunu bildirdi. Eski bir itfaiyeci olan Sven L. Mönchengladbach çevresinde Pierre Vogel'le birlikte faaliyet yapan Selefi grubun önde gelenlerinden olarak biliniyor.

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı