Almanya'da Sığınmacı Yurtlarına Saldırı

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, Almanya'da iltica talebinde bulunanlara karşı yabancı düşmanı saldırıların büyük ölçüde arttığını söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Berliner Morgenpost gazetesine yaptığı açıklamada, sığınmacılara yapılan saldırıların artmasının kendisini rahatsız ettiğini belirtti.

"İltica talebinde bulunanlara karşı yabancı düşmanı saldırılar büyük ölçüde arttı" diyen Maiziere, "bu sene şuana kadar sığınmacı yurtlarına 490'ın üzerinde saldırı yapıldı" dedi.

Bu saldırıların üçte birinin aşırı sağcı suçlar veya başka nedenlerle poliste sabıka kaydı bulunan kişilerce işlendiğini belirten Maiziere, üçte ikisinin ise şimdiye kadar daha önce suça bulaşmamış bölge insanları olduğunu ifade etti.

"Şiddet uygulayan insan sayısının artması beni endişelendiriyor" diye konuşan Maiziere, bu insanların üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Söz konusu saldırıların kabul edilemez olduğunun bilinmesi gerektiğine ayrıca dikkat çeken Maiziere, "Bu Almanya için utanç vericidir. Gizlice de onaylanmaması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı