Almanya Yunanistan'ın Reform Listesini Onayladı

Almanya Federal Meclisi Yunanistan için uygulanan mali programın 4 ay uzatılmasına ilişkin tasarıyı kabul etti.

Almanya Federal Meclisi Yunanistan için uygulanan mali programın 4 ay uzatılmasına ilişkin tasarıyı kabul etti.

Oylamaya 631 üyesi bulunan Federal Parlamentonun 587 üyesi katılırken, 542 milletvekili kabul, 32 milletvekili ret oyu kullandı. 12 milletvekili de çekimser kaldı.

Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) milletvekillerinin ciddi kuşkularına rağmen Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble oylama öncesi yaptığı konuşmada mali programın 4 ay daha uzatılması için destek istedi.

Schaeuble, ayrıca Yunanistan'da artan umutsuzluktan dolayı tasarının kabulü için milletvekillerinden anlayış beklediğini söyledi.

Mevcut programın uzatılması kararının milletvekilleri için kolay olmadığını belirten Schaeuble, "Bizim her birimiz için oldukça zor bir karar" dedi.

Yunanistan'ın AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'den oluşan Troyka kurumlarına ve Avro Bölgesi'ne gönderdiği reformlar listesinde KDV dahil vergi uygulamalarında reform yapılacağı ve üst gelirliler başta olmak üzere vergi kaçakçılığıyla mücadele edileceği, eğitim ve savunma dahil kamu harcamalarının gözden geçirileceği, yolsuzlukla ve akaryakıt ve tütün ürünleri kaçakçılığıyla mücadele edileceği ve bakanların ve milletvekillerinin mali imtiyazlarının sınırlandırılacağı gibi tedbirler bulunuyor.

Troyka'nın Yunan Hükümeti'yle reform listesi üzerinde çalışarak nisan sonuna kadar programın gözden geçirilmesini başarıyla tamamlamaları halinde kalan kredi dilimleri serbest bırakılacak. 

Mali programı 4 ay uzatılmasıyla zaman kazanan Yunan Hükümeti, bu süreçte Avro Bölgesi'yle seçim vaatlerini hayata geçirebileceği yeni bir anlaşma yapmaya çalışacak.

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı