Ali Karadaği’den Halep Çağrısı

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, “Halep’teki trajediyi bitirmek ve Suriye krizine çözüm bulmak için acil müdahale” çağrısında bulundu.

AA’da yer alan habere göre, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Arap ve müslüman ülke liderlerine yönelik yayımladığı mektupta, “Suriye’de olanlar dünyadaki en büyük insanî felakettir.” ifadelerini kullandı.

Halep’te yaşananları “müsebbiplerinin alnında kara bir leke” olarak nitelendiren Karadaği şöyle devam etti:

“Dünya Müslüman Âlimler Birliği sizleri krize çözüm bulmak, kentte mahsur kalanları kurtarmak, temel ilaç ve gıda maddelerini sivillere ulaştırmak, siviller için güvenliği temin etmek için kuşatmayı kaldırmak ve hedef gözetilmeksizin gerçekleştirilen bombardımanları durdurmak için acil müdahaleye dâvet ediyor.”

Suriye Haberleri

Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon
Şam’da restoran, kafe ve eğlence mekânlarında alkol yasaklandı
İyiliğe Çağrı Derneği Şam’da binlerce aileye ulaştı