AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İdlib İçin Süre Dolduğunda TSK Görevini Yerine Getirecektir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Hazırlıklarımız tamam. Süre dolduğunda TSK görevini yerine getirecektir. Harekete geçmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile bir araya gelmesi dönüm noktası olabilir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada İdlib konusunu şu cümlelerle değerlendirdi: "Hazırlıklarımız tamam. Süre dolduğunda TSK görevini yerine getirecektir. Harekete geçmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile bir araya gelmesi dönüm noktası olabilir."

Ömer Çelik'in bugünkü beyanlarında öne çıkan başlıklar şöyle:

Müttefiklerin Desteklediği Terör Devletçiği Dağıtıldı

Arkadaşlarımız kendilerine ilişkin sürede, görüşlerini açıklıyor, değerlendirmelerini yapıyor. Bu çerçevede bunların notlarını alıyoruz, çalışıyoruz. Kampımıza hazırlık için verimli toplantılar yapıyoruz. Gündemde pek çok konu var. İdlib'de şehitlerimiz var. İdlib'de çıkan tablo, bizim bu operasyonun ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. Oradaki 30 km'lik derinlik, zararlıydı. Terör devletçiği darmadağın edilmiştir. Bazı müttefiklerimizle maalesef bu oluşum desteklenmekteydi. Türkiye'nin bu örgütle mücadelesi milli güvenliği için zaruriydi. Ortaya koyduğumuz bu mücadele ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor.

Kararlılık Üst Düzeyde

 Türkiye'nin taşıdığı yük son derece yüksektir. Bir AB ülkesi nüfusunun yarısı kadar ölümden kaçan misafirimiz var. Bundan sonrasını Türkiye'nin kaldıracak gücü yoktur. Ülkemizi göç dalgasından korumak ve insani trajedinin önüne geçmek için, bu yeni göç dalgasının önleme yoludur. İdlib'deki kararlılık üst düzeydedir. Hazırlıklar tamamlanmıştır. Milli güvenliğimizi doğrudan ilgilendirmektedir.

Putin'in Verdiği Haritalardan Sonuç Çıkmadı

Kesin bir şey söyleyemeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu görüşmede Türkiye'nin tezlerini net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bize verilen haritalarda arzu ettiğimiz sonuç çıkmadı. Türkiye'ye teklif edilen unsurlar mutabakatlara da aykırıdır. Soçi Mutabakatına aykırı. Harekete geçmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile bir araya gelmesi dönüm noktası olabilir.

Esed Rejimi Geri Çekilmezse...

İki taraf da uygun tarih çalışır. Yakın zamanda bu görüşmenin olması, atılacak adımın kesinleşmesi gerekir. Şöyle bir tablo çıkıyor; rejim mutabakatları ihlal eder şekilde girmemesi gereken bölgelere girdi. Buradan çekilmem diyorsa Türkiye bunu kabul etmiyor. Bize sunulan fiilin durumun kabul edilmesi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Geri çekilmezse, Türkiye rejimi o ateşkes hattına geri götürecektir. Görüşmeye ilişkin tarih çalışılır. Görüşmenin gerçekleşmesini bekliyoruz.

Rusya'yla Görüşmeler Tıkanmış Durumda...

 Bunun yüz yüze yapılması daha verimli olacaktır. Türkiye'nin hedefi terörle mücadeledir. Rejim hedef değildi, ancak bize saldırarak kendisini hedef haline getirmiştir. Bizim orada hedefimiz Rusya değil. Rusya bizim meseleleri çözmek istediğimiz taraftır. Şu anda gelinen nokta tıkanmış bir noktadır. Bunun açılması liderlerin görüşmesine bağlıdır.

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor