AİHM 'Sokağa Çıkma Yasağına' Yönelik İtirazı Reddetti

AİHM, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerindeki sokağa çıkma yasağının kaldırılması için ihtiyati tedbir kararı verilmesi istemiyle yapılan 5 başvuruyu daha reddetti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Şırnak'ın Silopi, Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerindeki sokağa çıkma yasağının kaldırılması için ihtiyati tedbir kararı verilmesi istemiyle yapılan 5 başvuruyu daha reddetti.

Silopi, Cizre ve Sur'da yaşayan 5 vatandaş adına avukatları, AİHM'e başvurdu.

Başvurularda, sokağa çıkma yasağının kaldırılması, güvenlik operasyonlarının durdurulması veya uluslararası standartlara uygun yürütülmesi için geçici tedbir talebinde bulunuldu.

Mahkeme, Adalet Bakanlığının daha önceki başvurular kapsamında gönderdiği görüş doğrultusunda, bu aşamada ihtiyati tedbiri verebilmesi için elinde yeterli veri bulunmadığına karar vererek, başvuruları reddetti.

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı