AID'den Suriyeli engellilere ortez-protez desteği

Uluslararası Doktorlar Derneği, Tel Abyad ve Resulayn şehirlerindeki 36 engelliye protez ve ortez teslimi yaptı.

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID), Suriye'nin Tel Abyad ve Resulayn şehirlerindeki 36 engelliye protez ve ortez teslimi gerçekleştirdi.

AID'den yapılan açıklamaya göre dernek, Kuveyt Zekat House ve İHH’nın destekleriyle Suriye'nin İdlib, Afrin, Cerablus, Azez gibi bölgelerinin ardından, Tel Abyad ve Resulayn'daki engellilere de ortez-protez desteği vermeye başladı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, Tel Abyad ve Resulayn'da muayene edilerek fizik tedavi ve rehabilitasyon programına alınan 36 engelliye protez ve ortezleri, AID Reyhanlı Ortez-Protez Merkezi ekibi tarafından teslim edildi.

AA’nın bildirdiğine göre, Ortez-protez kullanmasına karar verilen engellilere desteğin devam edeceği belirtilen açıklamada, Suriye'de devam eden iç savaş sebebiyle her türlü imkandan mahrum bırakılanlar arasında savaş mağdurlarının yan sıra kaza ve başka sebeplerle engelli hale gelen kişilerin de bulunduğu kaydedildi.

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor