Ahundzade: Ulema, insanlara rehberlik etmekten sorumludur

Afganistan İslam Emirliği Lideri Hibetullah Ahundzade, Afganistan’daki din alimlerini, Şeriat hükümlerini kendileri uygulayarak halka rehberlik etmeye çağırdı. Halkın dini ve toplumsal eğitiminden ulemayı sorumlu tuttu.

Afganistan İslami Emirliği (IEA) Lideri Molla Hibetullah Akhundzade, Kandahar’da düzenlenen iki günlük bir seminerde, din alimlerinin bilgi edinmesi ve halkı “ahlak, bilgi ve görgü” konusunda rehberlik etmesi gerektiğini söyledi.

Seminer, tüm Afgan eyaletlerinin hukukî konseylerinden yetkililer, üyeler ve alimler için düzenlendi. Akhundzade, halkı rehberlik etmenin sorumluluğunun artık ulemaya düştüğünü ve onların Şeriat ışığında halka yol göstermesi gerektiğini vurguladı.

Akhundzade, ulemaya hizmet fırsatlarının bugün mevcut olduğunu belirterek, neyin helal ve neyin haram olduğunu açıkça ilan edebileceklerini ifade etti.

Konuşmasında şunları söyledi: “Bilgi öğrenin, halkla paylaşın ve topluma yayılsın. Dinimizin başarısının sorumluluğu artık ulemadadır. Halkı inanç öğretileriyle tanıştırmak ve aydınlatmak sizin görevinizdir.”

Akhundzade ayrıca şunları ekledi: “Birbirinize karşı gelmeyin. İnsanlar arasındaki anlaşmazlıkları sona erdirmeye çalışın. Dünyevî çıkar hırsına kapılmayın. Gerçeği gizlemeyin; iyiliği emredin, kötülükten sakındırın. Siz hukukî konseylerin alimleri olarak halkın temsilcilerisiniz. Önce kendinize Şeriat hükümlerini uygulayın ki halk sizi görsün ve takip etsin. Alimler ve yetkililer önce İslami Emirliğin emirlerini uygulamalı, ardından halka açıklamalıdır. Emir ve yasaları halka ulaştırın, onları bu hükümlerin önem ve anlamı hakkında bilgilendirin.”

Afganistan Haberleri

Afganistan’da afyon üretimi yüzde 95 geriledi
IŞİD’in şehid ettiği Şeyh İdris için Afganistan’dan taziye mesajı
Afganistan’da mayın temizliği fon kesintileriyle yavaşladı
Pakistan rejimi Afganistan'da üniversite bombaladı
Pakistan’daki Afgan mültecilere yönelik baskı artıyor