Ahrar ve Sukuruş Şam Grupları Birleşti

Ahraruş Şam ve Sukuruş Şam Tugayları grupları, ‘İslami Ahraruş Şam Hareketi’ ismi altında birleştiklerini duyurdu. Birleşmenin amacı ise ‘yeni koşullar gereği Şam devrimini başarıya ulaştırmak’ olarak ifade edildi.

Ahrar-u Şam Hareketi ve Sukur-u Şam Tugayları, internet üzerinden yayınladıkları görüntülü ortak bir açıklama ile, ‘İslami Ahrar-u Şam Hareketi’ ismi altında birleştiklerini ve birleşme hedefinin ‘yeni koşullar gereği Şam devrimini başarıya ulaştırmak’ olduğunu duyurdu.

Ortak açıklamayı yapan ve yeni oluşumun komutanı olarak tayin edilen Haşim El Şeyh, yeni aşamanın birleşme ve işbirliği gerektirdiğini vurgulayarak, “Biz devrimin doğru yolunda sabit kalacağız, rejimi devirmek konusunda pazarlığı kabul etmeyeceğiz ve şehitlerimizin kanını heba etmeyeceğiz” dedi.

El Şeyh, diğer silahlı muhalif gruplara ‘Esed rejimine karşı halkı, gördüğü acı ve zulümden kurtarmak için’ birleşmeye ve koordinasyon halinde olmaya' çağırdı.

4 İslami silahlı grubu içinde barındıran Ahrar-u Şam Hareketi, Suriye’de savaşan müstakil grupların arasında ün kazanmıştı. Hareket, Ahrar-u Şam Tugayları, İslami Fecir Hareketi, İslami Taliat Cemaati ve İman Tugayları kapsıyor.

Al Jazeera

 

Suriye Haberleri

"SDG bazı operasyonlarını İsrail ile birlikte yönetiyor"
PKK/YPG’nin Halep'teki saldırıları Münbiç'te protesto edildi
PKK/SDG, Halep'te sivillere saldırdı
Suriye'den kaçırılmak istenen hava savunma füzeleri ele geçirildi
Suriye’nin Halep ilinin yeniden imarı için 426 milyon dolar bağış toplandı