Afyonda Depremzedelere Irkçı Saldırı

Valiliğinin imkânlarıyla Afyona yerleştirilen depremzedeler ırkçı saldırılara maruz kalınca toplu olarak Van'a geri dönme kararı aldılar.

Van'da yaşanan depremler sonrası Van Valiliğinin sağladığı imkânlarla Afyona yerleştirilen aileler ırkçı saldırılara maruz kalınca toplu olarak Van'a geri dönme kararı aldılar.

Dün sabah saatlerinde Van'dan Afyon Karahisar'a giden depremzedelere siz PKK'lısınız diyerek tepki gösteren bir grup ile depremzedeler arasında gerginlik yaşandı.

Deprem dolayısıyla Van'dan çıkarak devlet yetkililerinin Afyon da tahsis ettiği pansiyonlara yerleştirilen Vanlılara tepki gösteren marjinal guruba karşı sözle kendilerini ifade etmeye çalışan depremzedeler saldırıya maruz kalınca toplu olarak Afyon'u terk etme kararı aldı.

Yapılan saldırılar sonucu darp edilen İbrahim Maral, PKK'lı olmadıklarını ancak kendilerine saldıranlarında bunu pekâlâ iyi bildiklerini fakat tek suçlarının Kürt olmaları olduğunu dile getirdi.

Maral, "Yetkililer bizim Afyonda kalmamız için ısrarcı oldular. Ancak bizim can güvenliğimiz yoktu. Okula giden çocuklarımıza saldırılıyordu. Bu ırkçı saldırılardan emin olamadığımız için topyekûn Afyonu terk etme kararı aldık" diyerek tepkisini dile getirdi.

Fikret Özkan - İLKHA

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası