Afganistan'da Yolcu Otobüsüne Saldırı

Afganistan'ın Vardak vilayetinde siviller hedef alındı. Silahlı kişiler bir yolcu otobüsüne saldırdı, 13 kişi öldü.

Afgan yetkililer, ülkenin güneyine seyahat eden yolcu otobüsüne silahlı kişilerin saldırı düzenlediğini açıkladı. Vardak vilayetindeki saldırıda yerel yetkililere göre 13 yolcu hayatını kaybetti. Vardak Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyanay'a göre, biri çocuk iki kişi de yaralandı.

Sözcü Hogyanay, "Silahlı kişiler Gazne kentine giden bir kamyon ve minibüse de ateş etti ama bu araçlarda kimse zarar görmedi. Saldırıyı düzenlenen kişilerin yüzü kapalıydı" dedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Futbol sahasındaki patlamada 5 çocuk öldü

Ayrıca Afganistan’ın Gazne kentinin Kaze Kala bölgesinde bir bisiklete yerleştirilen bombanın futbol sahasında patlamasıyla beş çocuk hayatını kaybetti, 10 çocuk yaralandı.

Gazne Emniyet Amiri Asadullah İnsafi, Pazartesi akşamı geç saatlerde olan patlamada ölen ve yaralanan çocukların yaşlarının 10-15 arasında olduğunu, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu söyledi.

Taliban Sözcüsü ise Afgan ordusu tarafından ateşlenen bir roketin futbol sahasına isabet ettiğini ve çok sayıda çocuğun öldüğünü iddia etti.

AFP, AA

Afganistan Haberleri

Afganistan’da uyuşturucu üretimi %95 azaldı
Afganistan bölgedeki en düşük enflasyon oranlarından birine sahip
Hakkani: Korku üzerine kurulan yönetim meşruiyet taşımaz
Mücahid: Artık ülkeyi silah değil teknoloji savunacak
"Afganistan ve Irak'ta insanları uykularında infaz ettik"