Afganistan, Pakistan'ın hava saldırılarına misilleme yapıldığını açıkladı

Afganistan yönetimi sözcüsü Zabihullah Mücahid, Pakistan'ın son dönemdeki saldırılarına karşılık iki ülke sınırı olarak kabul edilen Durand Hattı boyunca Pakistan'a ait askeri tesislere yönelik kapsamlı operasyonların başlatıldığını bildirdi.

Sözcü Mücahid, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Durand Hattı boyunca başlatılan operasyonların Pakistan'a bağlı askeri unsurlara karşı yürütüldüğünü belirtti.

Şu ana kadar Pakistan ordusuna ait olduğu öne sürülen 15 askeri noktanın kontrolünün ele geçirildiğini aktaran Mücahid, operasyonlar sırasında Pakistan tarafında çok sayıda askerin öldürüldüğünü, bazılarının da ele geçirildiğini iddia etti.

Afganistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da Pakistan'a misilleme kapsamında sınır hattı boyunca Khost, Paktia, Nuristan ve bazı diğer bölgelerde operasyonların sürdüğü kaydedildi.

Afganistan Haberleri

Afganistan’da afyon üretimi yüzde 95 geriledi
IŞİD’in şehid ettiği Şeyh İdris için Afganistan’dan taziye mesajı
Afganistan’da mayın temizliği fon kesintileriyle yavaşladı
Pakistan rejimi Afganistan'da üniversite bombaladı
Pakistan’daki Afgan mültecilere yönelik baskı artıyor