Afganistan-Pakistan Sınırında Çatışma Çıktı

Afganistan ile Pakistan arasındaki tartışmalı Durand Hattı'nda iki ülke sınır birlikleri arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Afganistan'ın Kunar İl Şura Başkanlığı Sekreteri Şir Zemin Han, Pakistan sınır birliklerinin, Afgan topraklarındaki Kunar vilayetinin Duklam bölgesinde karakol yapımına başlamasının ardından Afgan sınır birliklerinin uyarı ateşiyle karşılaştığını belirtti.

Çıkan çatışmada 3 sivilin yaşamını yitirdiğini ifade eden Han, 3 sivilin de yaralandığını söyledi.

Durand Hattı

Afganistan ile Pakistan arasındaki kuzeydoğudan güneybatıya uzanan 2 bin 640 kilometrelik sınırı oluşturan "Durand Hattı", 1893'te o dönem İngiliz Hindistan'ı Dışişleri Bakanı Sir Mortimer Durand ile Afganistan Şahı Emir Abdurrahman Han arasındaki anlaşmayla belirlendi.

Pakistan, Durand Hattı'nı uluslararası sınır olarak kabul etmesine rağmen Afganistan bu sınırı tanımıyor. Bu nedenle iki ülke askerleri arasında sınırda sürekli çatışmalar yaşanıyor.

İslamabad ve Kabil yönetimleri uzun süredir karşılıklı "topraklarındaki militanlara göz yumma" suçlamasında bulunuyor.

AA

Afganistan Haberleri

Afganistan’da afyon üretimi yüzde 95 geriledi
IŞİD’in şehid ettiği Şeyh İdris için Afganistan’dan taziye mesajı
Afganistan’da mayın temizliği fon kesintileriyle yavaşladı
Pakistan rejimi Afganistan'da üniversite bombaladı
Pakistan’daki Afgan mültecilere yönelik baskı artıyor