Afganistan İslam Emirliği: "Dünyevi çıkarlar için savaşmadık"

İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade tüm kınamalara rağmen İslam hükümlerinin uygulanması gerektiğini vurguladı.

Afganistan İslam Emirliği lideri, Afganistan'da cinayetten hüküm giydikten sonra haklarında verilen kısas hükmü infaz edilen üç kişinin ardından söz konusu hükmün İslam'ın bir parçası olduğunu ifade etti.

Cuma günü halka açık stadyumlarda infaz edilen kısas hükümleri, Taliban'ın 2021'de iktidara dönmesinden bu yana bir günde hükmü tatbik ettiği en yüksek rakam.

Birleşmiş Milletler ise İslam Emirliği yönetiminin katillere yönelik kısas hükmünü uygulamasını kınadığını açıkladı.

İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Afganistan'da İslam şeriatının tatbik edildiğini belirtip Batı'nın yasalarına ihtiyaç olmadığını ifade etmişti.

İslam Emirliği sözcülerinden Zebihullah Mücahid tarafından Pazar günü X'te yayınlanan bir ses kaydında Hibetullah Ahundzade şunları söyledi: “İslam'ı tüm yönleriyle uygulamalıyız. İslamiyet sadece birkaç ritüelle sınırlı değil, tüm ilahi emirleri içeren kapsamlı bir sistemdir."

Ahundzade güneydeki kandahar vilayetinde Hac eğitmenlerinin katıldığı bir seminerde yaptığı 45 dakikalık konuşmada İslam'ın tüm emirlerinin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Allah'ın insanlara ibadet etmelerinin yanında cezalarını uygulamalarını da emrettiğini söyleyen Ahundzade, İslam Emirliği'nin dünyevi çıkarlar için değil, “İslam şeriatını uygulamak” için savaştığını sözlerine ekledi.

Ahundzade kısas hükümlerinin uygulanmasına yönelik eleştirileri de reddetti.

Afganistan Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz günlerde cinayetten suçlu bulunan üç kişi hakkında -maktullerin ailelerinin katilleri affetmeyi reddetmesinden sonra- verilen kısas hükmünün infaz edildiğini duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

Afganistan Haberleri

Pakistan, Afganistan’a yönelik saldırılara yeniden başladı
Pakistan'ın Afganistan'a yönelik saldırısında 2 sivil hayatını kaybetti
Bayramda 'çatışmasızlık' kararına rağmen Pakistan Afganistan'a saldırdı
Mücahit: İslam Emirliği yetkililerine yönelik yaptırımlar insan haklarına aykırı
Kabil’de rehabilitasyon merkezini bombalayan Pakistan katliam yaptı