Afganistan bazı Pakistanlı mahkumları serbest bırakacak

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani, "Pakistan ile iyi niyet ve dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi" amacıyla bazı Pakistanlı mahkumların serbest bırakılması için karar çıkardı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, "Pakistan ile iyi niyet ve dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi" amacıyla, ülkedeki cezaevlerinde bulunan bazı Pakistanlı mahkumların serbest bırakılması için karar çıkardı.

Söz konusu karara göre, bir aya kadar hapis cezası kalan ve para cezalarının ödenmemesi nedeniyle cezaevinde bulunan bazı Pakistanlı mahkumlar tahliye edilecek.

Serbest bırakılacak mahkumlarla ilgili sayı, tutuklanma nedeni ve suç türü gibi bilgiler paylaşılmadı.

Pakistan'ın Afganistan Özel Temsilcisi Muhammed Sadık, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, karardan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Pakistan, dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Afganistan'daki Pakistanlı mahkumları serbest bırakma kararıyla gösterdiği iyi niyetten dolayı Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye teşekkür ediyor." ifadelerini kullandı.

Karar, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın geçen hafta Kabil'e yaptığı bir günlük ziyaretinin ardından geldi.

Afganistan Haberleri

Afganistan İslam Emirliği lideri: "Şeriatı uygulayın, adaleti sağlayın"
Afganistan'da geri dönen göçmenler için yeni yardım dönemi başladı
Pakistan ordusu bir kez daha Afganistan'da sivil katliamı yaptı
BM: Afganistan'da yaklaşık 21,9 milyon kişi yardıma ihtiyaç duyuyor
Afganistan İslam Emirliği, Pakistan ve Tacikistan’ın güvenlik suçlamalarını reddetti