Adliye ve Cezaevlerine Operasyon

Gülen örgütünün yargı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Çağlayan, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerine operasyon düzenlendi. 87 personel hakkında gözaltı kararı var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından Gülen örgütünün yargı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerine operasyon düzenlendi. Bu adliyelerde çalışan 87 kişi hakkında gözaltı kararı var. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri çalışanların tayin oldukları belirtilen diğer 23 ildeki adliyelere de eş zamanlı operasyon düzenliyor.

Ekipler mesainin başlamasıyla birlikte İstanbul'da Çağlayan, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerine giderek şüpheli çalışanları gözaltına aldı.

Bazı çalışanların İstanbul, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalıştıktan sonra başka illerdeki adliyelere tayinlerinin çıkması nedeniyle operasyonun diğer şehirlerde de yapılıyor.

Bylock programını kullandıkları iddiası

Şüpheli adliye çalışanları hakkında, "Gülen örgütünün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda hareket etme, Bylock isimli programı kullanma, kapatılan Bank Asya hesaplarına belirli miktarlarda para yatırma, örgüt finansmanında aktif rol alma ve memuriyete girişlerde usûlsüzlükler yapma" gibi suçlamalar var.

Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul'da, Gülen örgütünün adliyelerdeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce İstanbul, Bakırköy, Anadolu Adalet, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Silivri adliyeleri ile İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde görevli 293 adliye personeli gözaltına alınmış, 50'yi aşkın tutuklama olmuştu.

Cezaevi operasyonu

Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturmada, Silivri, Metris ve Bakırköy Kadın cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan, infaz koruma memuru, sosyolog ve pedagoglardan oluşan 75 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince bu kurumlara operasyon düzenlendi ve bazı şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde de arama yapılıyor.

Gülen örgütünün cezaevlerine yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul'daki cezaevlerinde görev alan çok sayıda infaz koruma memuruna gözaltı işlemi uygulanmış ve bazı şüpheliler tutuklanmıştı. 

Kaynak: AA

15 Temmuz Darbe Girişimi Haberleri

Yargıtay'dan "25 Aralık darbeye teşebbüs" davasında kısmen onama ve bozma kararı
Ülke genelindeki camilerde sela okundu
15 Temmuz darbesinin maliyeti milyarlarca doları buldu
15 Temmuz Darbe Davaları Platformu, darbe davalarıyla ilgili istatistikleri paylaştı
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sultanbeyli'deki olaylarla ilişkin davada karar açıklandı