Adana'da Sokak Düğünlerine Yasak

Adana'da açık alanlarda düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlanması gibi etkinliklerin yapılmasının yasaklandığı bildirildi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğünün yazılı açıklamasında, 20 Ağustos'ta Gaziantep'teki bir düğünde saldırı sonucu çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği ve yaralandığı anımsatılarak, bu olayın milli kültür ve geleneğin bir parçası olan, ülke genelinde açık ve kapalı alanlarda yapılan düğün ve benzeri etkinliklere yönelik tedbirlerin alınmasını zorunlu hale getirdiği belirtildi.

Açıklamada, bu kapsamda, halkın huzuru, can ve mal güvenliği, milletin birlik ve beraberliğine kast eden, kamu düzeni ve bütünlüğünü tehdit eden terör eylemlerinin engellenmesi ve üzücü olayların yaşanmaması için kent genelinde kamuya açık cadde, sokak, boş arsa ve alanlarda gerçekleştirilen düğün, nişan, sünnet, asker uğurlanması gibi etkinliklerin yapılmasının yasaklandığı aktarıldı.

 

Gündem Haberleri

Irkçı-Provokatör “Kaftar” gözaltına alındı, ucube heykel salondan kaldırıldı
Müslümanların değerlerini hedef almak bu kadar kolay mı?
Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasında 8 tutuklama
Ankara'da iki kardeşe saldıran köpeğin sahibi tutuklandı
Türkiye'de kültür harcamaları yüzde 83 arttı