Adana’da El Kaide Operasyonu

El Kaide'ye üye olma iddiasıyla Adana merkezli olarak 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda biri kadın 6 kişi tutuklandı.

Adana, İstanbul, İzmir, Osmaniye, Konya ve Çanakkale'de düzenlenen operasyonlarda el Kaide üyesi olma iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi, cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklananların El Kaide propagandası yaptığı, örgüte eleman temin ettiği ve bu elemanları Irak, Afganistan, Pakistan ve Çeçenistan gibi bölgelere gönderdiği ayrıca, Türkiye'de sansasyonel eylem arayışı içinde oldukları iddia edildi.

 

Haber Haberleri

Yılmaz: Yeni anayasa çalışmaları tamamlanmak üzere
İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi