ABD'ye Göre IŞİD Kobani'de 30 Köy Aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Ofisi Direktörü Jeff Rathke, IŞİD'in Kobani'de 20-30 köyü ele geçirdiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak ve Suriye'de faaliyetlerini sürdüren IŞİD’in, Kobani çevresinde, Türkiye sınırı boyunca 20-30 köyü ele geçirdiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Ofisi Direktörü Jeff Rathke, IŞİD'in ele geçirdiği bölgelere ilişkin bilgileri olduğunu ve gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Rathke, IŞİD'in ilerleyişinden derin endişe duyduklarını belirterek, "Anladığımız kadarı ile 20-30 köyü ele geçirdiler, durumu yakından izlemekteyiz. 3 ile 7 bin arasında Suriyeli Kürt'ün sınıra yığıldığından haberdarız. Birleşmiş Milletler'e göre, 5 bin Kürt Türkiye'ye kaçmaya çalışıyor" dedi.

Rathke, Suriye'den 850 bin, Irak'tan da 200 bin mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'nin büyük bir cömertlik sergilediğini belirtti ve Türk yetkililer ile düzenli olarak görüştüklerini söyledi.

 

Haber Haberleri

Yılmaz: Yeni anayasa çalışmaları tamamlanmak üzere
İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi