ABD’ye göre Afganistan'daki El Kaide mensuplarının sayısı 200’ü geçmeyecek kadar az

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Afganistan'daki El Kaide mensuplarının sayısının az miktarda olduğunu öne sürdü.

Atlantic Council'de gerçekleştirilen bir görüşmeye katılan Pompeo, Afganistan'daki barış sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Pompeo, Afganistan'da Taliban ile barış sürecinin olumlu ilerlediğine vurgu yaparken, ülkede bulunan El Kaide mensuplarının sayısına dair ABD'nin elindeki veriyi de paylaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Afganistan'da kalan El Kaide mensuplarının sayısının 200'den az olduğunu ifade etti.

ABD, 2001 yılında Afganistan'a El Kaide'nin ülkedeki varlığını sona erdirmek ve Taliban iktidarını sona erdirmek için askeri müdahalede bulunmuştu.

19 yılın ardından Taliban ülkede yeniden önemli bir söz sahibi noktasına gelirken, El Kaide'nin de halen ülkenin doğusunda kısmi varlık gösterdiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

Afganistan Haberleri

Afganistan İslam Emirliği lideri: "Şeriatı uygulayın, adaleti sağlayın"
Afganistan'da geri dönen göçmenler için yeni yardım dönemi başladı
Pakistan ordusu bir kez daha Afganistan'da sivil katliamı yaptı
BM: Afganistan'da yaklaşık 21,9 milyon kişi yardıma ihtiyaç duyuyor
Afganistan İslam Emirliği, Pakistan ve Tacikistan’ın güvenlik suçlamalarını reddetti