ABD’ye göre Afganistan'daki El Kaide mensuplarının sayısı 200’ü geçmeyecek kadar az

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Afganistan'daki El Kaide mensuplarının sayısının az miktarda olduğunu öne sürdü.

Atlantic Council'de gerçekleştirilen bir görüşmeye katılan Pompeo, Afganistan'daki barış sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Pompeo, Afganistan'da Taliban ile barış sürecinin olumlu ilerlediğine vurgu yaparken, ülkede bulunan El Kaide mensuplarının sayısına dair ABD'nin elindeki veriyi de paylaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Afganistan'da kalan El Kaide mensuplarının sayısının 200'den az olduğunu ifade etti.

ABD, 2001 yılında Afganistan'a El Kaide'nin ülkedeki varlığını sona erdirmek ve Taliban iktidarını sona erdirmek için askeri müdahalede bulunmuştu.

19 yılın ardından Taliban ülkede yeniden önemli bir söz sahibi noktasına gelirken, El Kaide'nin de halen ülkenin doğusunda kısmi varlık gösterdiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

Afganistan Haberleri

Pakistan, Afganistan’a yönelik saldırılara yeniden başladı
Pakistan'ın Afganistan'a yönelik saldırısında 2 sivil hayatını kaybetti
Bayramda 'çatışmasızlık' kararına rağmen Pakistan Afganistan'a saldırdı
Mücahit: İslam Emirliği yetkililerine yönelik yaptırımlar insan haklarına aykırı
Kabil’de rehabilitasyon merkezini bombalayan Pakistan katliam yaptı