Abdullah Gül Ekimde Partinin Başına Geçebilir

Başbakan Yardımcısı Arınç, Erdoğan sonrası dönemde geçici bir başbakan belirleneceğini ekim ayında ise genel başkanlık seçiminin yapılacağını söyledi. Arınç, genel başkanlık için Gül'e teklif götürülmesi halinde hayır cevabının alınmayacağını savundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan’dan sonra AK Parti’nin başına kimin geçeceği konusunda merak edilenlerle ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Sayın Başbakanımız seçilip mazbatasını alınca, başbakanlık bitecek. Geçici başbakan seçilecektir. Ekim ayında da genel başkan seçilir. Ondan sonraki mesele 2015’e kadar partimizin ve hükümetin götürülmesidir. İnşallah 2015’e kadar partimizi ve hükümetimizi götüreceğiz. O seçimlerden de başarıyla çıkacağız" dedi.

Gül'ün partinin başına geçebileceği yönünde açıklamalarda bulunan Arınç, şöyle devam etti: Ekimdeki kongrede parti, teşkilat isterse, istişareler Abdullah Gül derse, elbette Sayın Gül bu talebi geri çevirmez. Genel başkanlığa aday olur. Gül bu milletin sevdiği bir arkadaşımız. Başarılı bir Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Partimizin başına yakışır. 7 yıl ara verdiği için 3’üncü dönem şartı da yok.

 

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası