Abdullah Gül 4+4+4 Yasasını Onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasayı onayladı.

Kanuna göre, ilköğretim kurumları, 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam hatip ortaokullarından oluşacak. Kur'an-ı Kerim ve siyer, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran '4+4+4' yasası ile kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan yasanın da bulunduğu dört kanunu onayladı.

'4+4+4' kanununa göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam hatip ortaokullarından oluşacak.

Zorunlu ilköğretim çağı, 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak.

Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimiz'in (sas) hayatı, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak.

İlköğretim kurumları tanımlanırken, 'imam hatip ortaokulları' da bu tanımda yer aldı. Ortaokullar ile imam hatip ortaokullarında; lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulacak.

 

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı