Abdulbasit Sarut’un Şehadetinden Önce Söylediği Son Şarkı…

Abdulbasit Sarut şehadetinin öncesinde, ortadoğu intifadasına selam, zalimlere lanet, devrime olan inanç ve umut niteliğinde  ‘’Suriye Ayakta Kal’’isimli  bir şarkı yayımlandı.

Abdulbasit Sarut şehadetinin öncesinde, ortadoğu intifadasına selam, zalimlere lanet, devrime olan inanç ve umut niteliğinde  ‘’Suriye Ayakta Kal’’isimli  bir şarkı yayımlandı. İçeriğinde Suriye’ye ve İslam dünyasına umut olacak sözlerden oluşan şarkı Sarut’un yayımlanan son şarkısı oldu.

Suriye devriminin başından itibaren direnişin sembollerinden biri haline gelen Abdulbasit El-Sarut, Hama’da Suriye rejim askerleri ile çıkan çatışmada yaralandıktan sonra şehid olmuştu. Sarut, milli takım kaleciliği kariyerini bırakarak Esed karşıtı mitinglerde şarkı söylemesi ile akıllara kazınarak “devrimin şarkıcısı” olarak adlandırılmıştı.

 

 

Suriye Haberleri

Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon
Şam’da restoran, kafe ve eğlence mekânlarında alkol yasaklandı
İyiliğe Çağrı Derneği Şam’da binlerce aileye ulaştı