ABD'nin İran'a Yönelik Yaptırımları Resmen Başladı

ABD yönetimi, İran'a yönelik ekonomik yaptırımlarının ilk bölümünü resmen uygulamaya başladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini çektiği nükleer anlaşma çerçevesinde askıya alınan İran yaptırımlarının ilk bölümünü yeniden uygulamaya başladı.

İran'ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini engelleyen yaptırım paketi Washington saati ile 00.01 (TSİ 07.01) itibarıyla resmen yürürlüğe girdi.

Ayrıca, yabancı şirketlerin İran'ın otomobil sektörüne girmesini önleyecek yaptırımlar, ülkenin el yapımı halı ve Şam fıstığı gibi gıda ürünlerinin ABD'ye ihracını da ambargoya tabi hale getirdi.

İran Haberleri

İran’da yağışların durmasıyla barajlar boşalırken Tahran dahil 20 eyalet ciddi su kriziyle karşı karşıya
Pezeşkiyan: Tahran'ı boşaltmak zorunda kalacağız
İran’ın Japonya’daki Şii misyonerliği fiyaskoyla sonuçlandı
İran'a BM yaptırımları yeniden devreye girdi
İran'da her yıl düzenlenen askeri geçit töreni bu yıl iptal edildi