ABD'nin Birçok Şehrinde Asgari Ücret Protestoları Yapıldı

ABD'nin birçok şehrinde binlerce kişi saatlik asgari ücretin 15 dolara çıkarılması talebiyle protesto gösterileri düzenledi.

Çoğunluğunu hızlı yemek sektöründeki işçilerin oluşturduğu binlerce kişi, “15 Dolar İçin Mücadele!” sloganıyla düzenlenen gösterilerde, 2016'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan adaylara asgari ücret konusundaki vaatlerini açıklama çağrısı yaptı.

New York'ta sağlık çalışanlarının da yoğun destek verdiği eylemde, yüzlerce gösterici New York belediye binası yakınlarındaki Foley Square'de toplandı.

Gösteriye katılan New York Valisi Andrew Cuomo, eyalet kurumlarında görev yapan işçiler için saatlik asgari ücretin 15 dolara çıkarılması için talimat verdiğini duyurdu. Cuomo, göstericilere hitaben, “New York ilericilikte bu ülkenin başkentidir. Eşitlik ve adalet için savaşırız. İlk biz yaparız ve örneğimizle yol gösteririz.” dedi.

AA

Haber Haberleri

Dolandırıcılara yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 50 şüpheli tutuklandı
Efkan Ala’dan Çözüm Süreci mesajı: Nisan da olabilir sonrası da
MİT Başkanı Kalın, İstanbul'da Hamas heyetiyle görüştü
Nureddin Yılmaz vefat etti
Türkiye'de yaklaşık 1,8 milyon yaşlı tek başına yaşıyor