ABD'den Libya'da el-Kaide'ye Operasyon

ABD ordusunun, Libya’nın doğusunda El-Kaide’ye bağlı Murabitun Örgütü'nün harekat lideri Muhtar Belmuhtar'ı hedef alan bir operasyon gerçekleştirdiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steve Warren, ABD askerinin Libya’da El-Kaide ile bağlantılı bir şahsa yönelik operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

Warren, yaptığı yazılı açıklamada, cumartesi gecesi gerçekleştirilen operasyonun hedef tahtasında yer alan ismin El-Kaide’ye bağlı Murabitun Örgütü'nün harekât lideri Muhtar Belmuhtar olduğunu kaydetti.

Kuzey Afrika’da önde gelen eylemlerin ardında Belmuhtar olduğu bilgisini veren Warren, Belmuhtar’ın El-Kaide’ye olan bağlılığını sürdürdüğünü ifade etti.

Cezayir’de Doğalgaz Tesisine Düzenlenen Saldırı

Warren, Muhtar Belmuhtar'ın, 2013 yılında Ceyazir’deki doğalgaz tesisine düzenlenen ve aralarında 3 Amerikalının da bulunduğu 10 farklı ülkeden 38 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı yönettiğini belirterek, Muhtar Belmuhtar’ın Amerikalılara yönelik tehdidinin sürdüğünü kaydetti.

Sözcü Warren, operasyonda Belmuhtar’ın öldürüldüğünü teyit etmezken, açıklamasında “Operasyonun sonucunu değerlendirmeyi sürdürüyoruz.” dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Libya Haberleri

Libya askeri heyetini taşırken düşen uçağın şirketinin faaliyetleri durduruldu
BM: Libya'daki göçmenler cinayet, işkence ve tecavüze maruz kalıyor
TPAO, Libya'da petrol ve gaz arayacak
Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfülislam Kaddafi öldürüldü
Libya heyetini taşıyan uçağın karakutusu hasar görmüş