ABD'de Müslüman 3 Genç Vurularak Katledildi

ABD’nin Kuzey Karolina Eyaleti’nde aynı aileden üç Müslüman genç silahla vurularak katledildi.

Kuzey Carolina Üniversitesi yakınlarındaki Chapel Hill bölgesinde bir apartman dairesinde meydana gelen olayda, 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat ve eşi 21 yaşındaki Yusor Muhammed ile 19 yaşındaki Yusor Muhammed'in kız kardeşi Razan Muhammed Ebu-Salha evlerinde silahla vurularak öldürüldü. 

Silah sesleri üzerine olay yerine ulaşan ekipler cinayetle ilgili olarak 46 yaşında Craig Stephen Hicks isimli bir kişiyi gözaltına alındı. Katil zanlısının 'ateist' olduğu özellikle vurgulandı. 

Sosyal medyada cinayetlerin ‘yakın mesafeden infaz’ tarzında işlendiği ve kurşunların gençlerin kafalarına isabet ettiği belirtildi.

Chapel Hill polisi, olayın nedenini araştırdıklarını belirterek “Topluma yönelik herhangi bir tehdidin sürdüğüne inanmamız için herhangi bir sebep yok” dedi.

Şadi Berekat'ın bir süre önce evlendiği ve eşiyle birlikte sosyal medyayı çok iyi kullandığı belirtiliyor. Barakat'ın ölmeden birkaç gün önce Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlattığı ve sosyal medyada İslamofobi ile ilgili yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. 

Saldırıda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Barakat, Kuzey Karolina Üniversitesi'nde Diş Hekimliği okuyordu. Barakat'ın Filistinli çocukların diş tedavisi içinde gönüllü olduğu öğrenildi.

RAZAN YENİ MEZUN OLMUŞTU

Saldırıda hayatını kaybeden Yusor Muhammed'in kız kardeşi Razan henüz yeni mezun olmuştu. Üniversiteden derece ile mezun olan Razan, Mimarlık ve Çevre Tasarımı okuyordu. 

'HEPSİNİ ÖLDÜRMELİYİZ' DİYEN SPİKERİN KANALI SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Ocak ayında Fransa'da gerçekleşen saldırılar ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği olaylar sonrası 'hepsini öldürmeliyiz' sözleriyle tüm Müslümanlar'ı hedef gösteren Fox News spikeri Jeanine Pirro'ya tepki yağmıştı. Fox News olayın gerçekleşmesinden bu yana saatler geçmesine rağmen olayla ilgili sessizliğini koruyor.

Türkiye ve Buzzfeed ve the Independent

Haber Haberleri

Kudüs'te Siyonist askere saldıran Türkiyeli Hasan Saklanan şehit oldu
Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu