ABD Savaş Uçakları Afganistan'da Cami Vurdu

ABD Afganistan'da bir camiye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 24 sivil öldü ve 10 sivil yaralandı.

Yerel kaynaklarca aktarılan bilgilere göre, Afganistan'ın Logar ilinin merkezinde ABD savaş uçakları bir camiyi vurdu.

Saldırının, yerel halkın camide tefsir dersi yaptığı esnada gerçekleştirildiği belirtildi.

Bölge kaynakları saldırı sonucunda caminin ağır hasar gördüğünü, camideki 24 sivilin öldüğünü ve 10 sivilin de yaralandığını ifade etti.

Kabil hükümetine yakın kaynaklar saldırıda, camideki Taliban mensuplarının hedef alındığını öne sürdü.

Logar il meclis başkanı saldırıda 3 Taliban üyesinin ve 3 çocuğun öldüğünü ifade etti.

ABD ve Kabil hükümetinin son dönemde Afganistan genelinde düzenlediği hava saldırıları ve baskınlarda yaşamını yitiren sivillerin sayısında artış yaşanıyor.

Ülkenin birçok noktasında saldırılar rapor edilemediği için sivil kayıplarında gerçek rakamların çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Mepa News

Afganistan Haberleri

Afganistan’da uyuşturucu üretimi %95 azaldı
Afganistan bölgedeki en düşük enflasyon oranlarından birine sahip
Hakkani: Korku üzerine kurulan yönetim meşruiyet taşımaz
Mücahid: Artık ülkeyi silah değil teknoloji savunacak
"Afganistan ve Irak'ta insanları uykularında infaz ettik"