ABD Polisi Bir Siyahı Daha Öldürdü

Siyah genç Michael Brown'un ölümüyle başlayan renk ayrımcılığı tartışmalarının devam ettiği ABD'de, yine St Louis şehrinde 18 yaşındaki bir siyah genç daha polis kurşunuyla öldü. Semtte protestolar başladı.

ABD’de bir siyah genç daha polis kurşunuyla, Michael Brown’un vurulduğu yerin yakınlarında öldü. Polisin açıklamasına göre, St Louis’deki Berkeley mahallesinde bir benzin istasyonunda polis memurunun kendisine yaklaştığını gören 18 yaşındaki Antonio Martin silahını çekti. Silahı gören polis, önce davranarak genci vurdu.

Olayın yaşandığı benzin istasyonu polis kordonuna alındı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde olay mahalline 50-60 kişilik öfkeli bir kalabalığın toplandığı ve polisin biber gazıyla gruba müdahale ettiği ve birkaç protestocuyu gözaltına aldığı görülüyor. Protestolar devam ediyor.

Ayrımcılık tartışmalarının başlamasına neden olan olayda, silahsız siyah genç Michael Brown St Louis şehrinin Ferguson mahallesinde polis kurşunuyla öldürülmüştü.

Olayın ardından kentte günlerce eylemler düzenlenmiş, dükkanlar ateşe verilerek yağmalanmıştı. Polisin yetersiz kaldığı olaylara asker müdahale etmişti.

Reuters, Al Jazeera

Haber Haberleri

Nedim Avcı kardeşimiz vefat etti
Erzurum, Van, Ağrı ve Muş'ta kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi atandı
Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu