ABD, Kobani'de IŞİD Mevzilerini ve Bir Camiyi Vurdu

ABD, Kobani'de Murşitpınar Sınır Kapısına yönelik saldırılarını artıran IŞİD'e ait mevzileri bombalıyor. Bombardımanda bir caminin de vurulduğu belirtiliyor.

Ayn el-Arab (Kobani)'nin önemli bir bölümünü ele geçiren IŞİD'e ait mevziler, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından dün geceden bu yana aralıklarla bombalanıyor.

Dün gecenin ardından bu sabah da saldırılarını sürdüren ABD’ye ait savaş uçaklarının öğle saatlerinde de IŞİD hedeflerini bombalamaya devam etti. Bombardımanda bir caminin de vurulduğu bildirildi.

Bu arada Kobani'den sürekli gelen silah seslerinin kesildiği; yalnızca aralıklarla top seslerinin duyulduğu ifade ediliyor. IŞİD savaşçılarının Murşitpınar Sınır Kapısını almak için güçlerinin önemli bir kısmını bu tarafa kaydırdığı ifade ediliyor.

 

Suriye Haberleri

İşgalci İsrail askerleri Suriye'nin Dera kırsalındaki bir köye girdi
Esed sonrası Suriye: İşgalci İsrailli yerleşimciler neler yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz