ABD: İran'a Yaptırımlar Aşamalı Kaldırılacak

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, "Yönetimimizin güçlü görüşü, İran'a yaptırımların bir günde kaldırılmasının akıllıca olmadığı yönünde" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, İran'ın, nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varılması halinde yaptırımların tamamının hemen kaldırılmasını istediğini ancak ABD ve uluslararası toplumun bunun İran'ın nükleer programını teyidine bağlı olarak aşamalı yapılmasının uygun olacağını düşündüğünü belirtti.

Bu konuların hala müzakere edildiğini belirten Earnest, "Yönetimimizin güçlü görüşü, tüm yaptırımların bir günde kaldırılmasının akıllıca ve uluslararası toplumun çıkarlarına uygun olmadığı yönünde. Bunun aşamalı yapılması en iyi yöntem" ifadelerini kullandı. 

İran ile BMGK'nın daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasında İsviçre'nin Lozan kentinde yapılan nükleer müzakerelerde, 2 Nisan'da uzlaşmaya varılmıştı.

 

İran Haberleri

İran'da Reform Cephesi Başkanı Azer Mansuri gözaltına alındı
Trump, İran ile Umman'da yapılan ilk görüşmeyi "çok iyi" olarak tanımladı
İran ile ABD arasında Umman'da yapılan görüşmeler sona erdi
İran, füze programının müzakereye kapalı olduğunu yineledi
İran: ABD ile nükleer görüşmelerin cuma günü Maskat'ta yapılması planlanıyor