ABD ile Suudi Arabistan Arasında "Savunma İş Birliği" Görüşmesi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın küçük kardeşi Halid bin Selman, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Pentagon'da savunma gücü ve askeri yönlerden stratejik iş birliğini görüştü.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın Savunma Bakan Yardımcısı Halid bin Selman, Pentagon'da ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile İran ve Yemen konusunu görüştü.

Haberde, özellikle askeri ve savunma alanlarında stratejik iş birliğinin güçlendirilmesi ve ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, bölgenin "güvenliğini sarstığı" ifade edilen İran'ın davranışlarına karşı durmaya ve terörle mücadelenin de içinde bulunduğu bölgesel ve uluslararası gelişmelere dair konuların masaya yatırıldığı kaydedildi.

Ayrıca, ortak öneme sahip konuların yanı sıra Yemen'de Suudi Arabistan önderliğindeki Arap Koalisyonu'na bağlı güçlerin çabalarının devamı ve uluslararası karasuların korunması yönünde alınacak inisiyatif çerçevesindeki ortak çabaya ilişkin meselelerin gündemde yer aldığı aktarıldı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın küçük kardeşi ve Savunma Bakan Yardımcısı olan Halid bin Selman'ın Pentagon'daki görüşmesinin ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşme isteğine ilişkin açıklamalarının ardından gelmiş olması dikkati çekti.

Riyad yönetimi başta olmak üzere Körfez ülkeleri ve ABD, İran'ı körfezin petrol tankerleri ve tesislerine saldırmak ve deniz taşımacılığını tehdit etmekle suçlarken Tahran yönetimi bu konudaki ithamları yalanlıyor.

Kaynak: Reuters, AA

Suudi Arabistan Haberleri

Suudi Arabistan’da ulusal petrol şirketi Aramco'ya ait helikopterin düşmesi sonucu 14 kişi öldü
Suudi Arabistan'da erken İslam dönemine ait keşifler, Kur'an-ı Kerim'in tarihine ışık tutuyor
Suudi Arabistan: İsrail'in Gazze'de askeri yolu tercih etmesi taahhütlerin uygulanmasını engelliyor
Kur’an ayetleri ve Hazreti Ömer’e ait yazıtlar bulundu
Suudi Arabistan, İsrail'in Lübnan'daki saldırıları nedeniyle ABD'ye nota verdi