ABD Destekli Kâbil Yönetimi Kandahar’da Sivilleri Bombaladı: 22 Ölü

Afganistan’ın güneyinde ABD destekli Kâbil yönetimine bağlı güçlerce düzenlenen hava saldırısında çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Mepa News sitesinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Afganistan’ın güneyindeki Kandahar vilayetine bağlı Meyvand ilçesinde bir sivil yerleşim yerine hava saldırısı düzenlendi.

ABD destekli Kâbil hükümetine ait savaş uçakları tarafından Meyvand ilçesinin Sara Bagal bölgesinde düzenlenen saldırıda en az 22 sivilin yaşamını yitirdiği, çok sayıda sivilin de yaralandığı belirtildi.

Saldırının geçen perşembe günü gerçekleştirildiğini ifade eden kaynaklar, ABD ve Kâbil yönetimine ait savaş uçaklarının Kandahar bölgesinde daha sık uçuş yapmaya başladığını belirtti.

Öte yandan, 22 Mart tarihinde Kâbil yönetimine bağlı savaş uçakları tarafından Kandahar’da düzenlenen ve bir evin hedef alındığı hava saldırısına ait görüntüler de kamuoyuna yansımıştı.

Görüntüdeki hava saldırısının ABD tarafından Kâbil yönetimine bağlı güçlere hibe edilen A-29 tipi savaş uçağıyla düzenlendiği belirtiliyor.

ABD tarafından eğitilip donatılan Kâbil yönetimine bağlı hava güçleri, geçtiğimiz dönemde ülkenin kuzeyinde düzenlediği saldırılarla da sivilleri hedef almıştı.

Afganistan Haberleri

Pakistan, Afganistan’a yönelik saldırılara yeniden başladı
Pakistan'ın Afganistan'a yönelik saldırısında 2 sivil hayatını kaybetti
Bayramda 'çatışmasızlık' kararına rağmen Pakistan Afganistan'a saldırdı
Mücahit: İslam Emirliği yetkililerine yönelik yaptırımlar insan haklarına aykırı
Kabil’de rehabilitasyon merkezini bombalayan Pakistan katliam yaptı