ABD basını: Witkoff ile Arakçi'nin nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşmesi bekleniyor

ABD basınına göre, ABD Başkanı Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff ile İran Dışişleri Bakanı Arakçi'nin olası nükleer anlaşmayı görüşmek üzere cuma günü İstanbul'da buluşması bekleniyor.

ABD merkezli Axios'un haberine göre, Beyaz Saray’ın özel temsilcisi Steve Witkoff ile İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin, olası bir nükleer anlaşmayı görüşmek üzere cuma günü İstanbul’da bir araya gelmesi bekleniyor.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, nükleer meseleyle ilgili olarak ABD ile müzakerelerin başlatılması talimatını vermişti.

Axios'un haberine göre, Donald Trump yönetiminin bu hafta gibi erken bir tarihte görüşme yapmaya açık olduğu belirtilmişti.

Bu hamle, Haziran 2025'te İsrail'in İran nükleer tesislerine düzenlediği saldırılar ve sonrasında yaşanan gerilimin ardından ilk ciddi diplomatik temas girişimi olma özelliği taşıyor.

İran Haberleri

Barış için kim, ne talep ediyor?
İran Hürmüz Boğazı'ndan geçiş ücreti almaya hazırlanıyor
Rosatom: İran'ın Buşehr Nükleer Santrali’nden 163 kişiyi daha tahliye ettik
İran: ABD’ye ait F-18 savaş uçağı vuruldu
İran Dışişleri Bakanı Erakçi: ABD ile müzakere yok