ABD Afganistan'da 8 Kadın ve Çocuğı Katletti

ABD savaş uçakları Afganistan'da sivillere yönelik bir hava saldırısı düzenledi.

Ülkenin kuzey kesimindeki Kunduz ilinin Deşti Arçi ilçesinde düzenlenen hava saldırısında tamamı kadın ve çocuk 8 sivil yaşamını yitirdi.

Deşti Arçi ilçe merkezinde iki gündür Kabil hükümeti ile Taliban arasında çatışmalar yaşanıyordu.

Son dönemde ABD'nin Afganistan'da hava saldırıları ve gece baskınlarında yaşamını yitiren sivillerin sayısında artış yaşandığı göze çarpıyor.

Özellikle ABD Başkanı Donald Trump yeni Güney Asya stratejisi kapsamında Afganistan planını açıkladıktan sonra sivil kayıpları artmaya başlamıştı.

Afganistan'da ABD ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinde sona yaklaşılırken sahada da çatışmalar kızışmış durumda.

Taliban son dönemde ülkedeki yabancı güçlere yönelik saldırılarını sıklaştırırken, Kabil hükümeti ve ABD de ülke genelinde Taliban'a karşı operasyonlar yürütüyor. Bu operasyonlarda siviller de ağır bedel ödüyor.

Kaynak: Mepa News

Afganistan Haberleri

Afganistan’da afyon üretimi yüzde 95 geriledi
IŞİD’in şehid ettiği Şeyh İdris için Afganistan’dan taziye mesajı
Afganistan’da mayın temizliği fon kesintileriyle yavaşladı
Pakistan rejimi Afganistan'da üniversite bombaladı
Pakistan’daki Afgan mültecilere yönelik baskı artıyor