AA'dan Zaman Gazetesine Dava

Anadolu Ajansı, kendisine ait haber ve fotoğrafları izinsiz kullanan Zaman gazetesi hakkında dava açtı.

Anadolu Ajansı (AA), kendisine ait haber ve fotoğrafları izinsiz kullanan Zaman gazetesi hakkında dava açtı.

AA, abonelik sözleşmesini hukuka ve sözleşmeye aykırı şekilde fesheden Zaman gazetesinin, haber ve fotoğrafları kullanmayı sürdürdüğünü tespit etti.

Ajansın daha önce, çeşitli zaman dilimlerinde, bir haber ile üç fotoğrafına izinsiz yer veren gazete, en son 18 Aralık 2015'te "Bölgenin feryadı" manşeti altında, AA'ya ait "Silopi'de terör örgütüne yönelik operasyon" fotoğrafını kullandı.

Bunun üzerine, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın talimatı doğrultusunda, Zaman gazetesi hakkında hukuki süreç başlatıldı. Gazete hakkında 18 Aralık'ta AA'nın fotoğrafını izinsiz kullandığı gerekçesiyle dava açıldı.

Zaman gazetesi ve "zaman.com.tr" hakkında, AA abonesi olmamasına rağmen 6 Mayıs'ta bir haberini, 9 Haziran, 15 Eylül ve 8 Ekim'de de fotoğraflarını kullandığı belirlenerek suç duyurusunda bulunulmuştu.

AA

Haber Haberleri

Yılmaz: Yeni anayasa çalışmaları tamamlanmak üzere
İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi