70 Bin Askerin Gözü Bakanlar Kurulunda

Askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'nın çalışması Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek ve tarih belirlenecek.

Yaklaşık 70 bin askerin erken tezkere almasını sağlayacak çalışmada sona gelindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında "Genelkurmay Başkanlığının çalışması" görüşülecek ve bir tarih belirlenecek.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlik süresinin kısaltılmasına dair geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı'nın çalışmasının pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na geleceğini ve buna göre tarih belirleneceğini bildirmişti.

Askere gidecekler ile halen zorunlu askerliğini yapmakta olanları ilgilendiren çalışma ile zorunlu askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesi planlanıyor.

 

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor