3 PKK’lı Kadının Cenazesi İstanbulda

Paris'te öldürülen PKK'lı kadınların cenazesi İstanbul'a geldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te infaz edilen 3 PKK'lı kadının cenazesi Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile İstanbul'a getirildi.

Paris'te suikast sonucu öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in otopsileri tamamlandıktan sonra cenazeleri Türkiye'ye gönderildi. PKK'lı kadınların cenazesi, THY'nin tarifeli uçağı ile Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Cenazeler yolcular indikten sonra kargo bölümünden Diyarbakır uçağına nakledilecek.

 

Anne Cansız: Barış Gelsin, Analar Ağlamasın

Bu arada Sakine Cansız'ın annesi Zeynep Cansız, ilk kez konuştu. Anne Cansız, "Artık barış gelsin, artık analar ağlamasın" dedi.

Zeynep Cansız, 3 PKK'lının cenazelerini taşıyan uçağın İstanbul'a hareketinden önce özel açıklamalar yaptı.

Anne Cansız, "Artık barış gelsin, artık analar ağlamasın. Barış istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Gözyaşları içinde konuşan Cansız, "Ben asker ölse de ağlarım, ben anayım. Bu meseleler dursun artık" diye konuştu. Eşi İsmail Cansız'la birlikte İstanbul'a hareket edecek olan Zeynep Cansız, "Artık barış istiyoruz. Barış olsun, kızım görmemiş, başkaları görsün" dedi.

 

Haber Haberleri

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor