3 PKK’lı Kadının Cenazesi Diyarbakır’da

Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı kadının cenazesi İstanbul üzerinden Diyarbakır'a götürüldü.

Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazelerini taşıyan uçak, Diyarbakır Havaalanı'na iniş yaptı.

Cenazelerin gelişi nedeniyle havaalanı etrafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Uçağın aprona yanaşmasının ardından, kargo bölümünde bulunan cenazeler indirildi. 

Cenazelerin indirilmesi sırasında çok sayıda görevli uçağın önünde bekledi. Paris'te öldürülen ve aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kişinin cenazesinin geldiği uçakla BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğlu, PKK'lı Sakine Cansız'ın annesi Zeynep ve babası İsmail Cansız da Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır Havaalanı önünde toplanan kalabalık cenazenin havaalanı dışına çıkarılmasını bekledi. Cenazelerin bulunduğu araçlar Bağlar istikametine hareket ederken, kalabalık grup da Kürtçe sloganlar atarak cenazelere eşlik etti.

Cenazelerin havaalanından alınarak Bağlar ilçesinde bulunan özel bir hastanenin morguna taşındı. Bu esnada sık sık sloganlar atıldı.

 

Öte yandan, konvoyda bulunan BDP'ye ait otobüsten kalabalığa sürekli sağduyu olmaları yönünde çağrı yapıldı.

Cenazeler, bugün 11.00'deki tören sonrasında memleketlerine gönderilecek.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor